Prima și cea mai importantă activitate la care vă invităm este să nu faceți nimic. Linistea si cadrul natural autentic, confera pensiunii La Mosie atuurile unei destinatii cautate in orice anotimp de cei care doresc sa renunte pentru cateva zile la pulsul alert al vietii citadine. Mai ales că nu prea veți avea semnal la telefonul mobil. Avem ferestre mari, cu glafuri late de lemn, puteți așeza câteva perne pe ele și bea doar un ceai cu privirea către nimic, către copaci, către fulgii care cad.

Locația este ideală pentru zile de naștere petrecute ”cu gașca”, evenimente de familie, cu membri reuniți din zone diferite ale țării sau ale lumii. La cerere, pentru grupurile mari, putem organiza ateliere si cursuri de gatit sau olarit, sub indrumarea unor meșteri cu experiență.

Ne-am gândit și la copii: o microferma care le oferă posibilitatea de a interactiona cu animalele si de a participa la activitatile zilnice de ingrijire a acestora. Da, copiii pot merge să caute ouă. Dacă e cald, parcul de lângă, cu acces nelimitat, are o trambulină mare, curte uriașă cu zone umbroase și leagăne. Dacă e frig au un pod uriaș amenajat pentru ei. Dacă e un week-end dedicat familiilor, au și o educatoare care să îi supravegheze câteva ore.

Cei care doresc o iesire in natura, au la dispozitie, nu departe, in zona de sud-vest a comunei Cornatelu, o rezervatie naturala cu profil cinegetic și exemplare rare din diferite specii de stejar seculari, apartinand vechilor codrii ai Vlasiei va transforma excursia intr-o experienta fascinanta.

Pentru o conectare mai stransa cu natura, puteti vizita rezervatia de zimbri “Zimbraria Neagra” din cadrul Ocolului silvic Bucsani, situata la mai putin de 20 km de pensiunea noastra. Zimbraria Neagra este una dintre cele 4 rezervatii existente in acest moment in Romania, care a luat nastere in anul 1983 dupa disparitia acestei specii ca urmare a vanatului in exces si a scaderii fondului forestier. Romania s-a imbogatit cu cateva exemplare din Polonia pe care le puteti cunoaste in perioada sejurului petrecut la pensiunea noastra.

Daca alegeti sa ne vizitati in primul weekend al lunii septembrie va invitam sa participati alaturi de membrii comunitatii la cel mai vechi targ din sudul tarii: “Targul Cornatelu”.

Pasionatilor de istorie le propunem o calatorie in timp la Curtea Domneasca din stravechea capitala voievodala Targoviste, aflata la 28 km de pensiune.

La pensiune, activități la cerere:
 • ateliere de bucătărie traditionala
 • ateliere de olarit
 • introducere in obiceiurile portului popular si traditiile zonei: Dragobete, Martisor, Paste, Sanziene, Craciun
Pe domeniu
 • În microfermă există animale obișnuite unei gospodării tărănești. În majoritatea timpului veți găsi rațe ”pe baltă”, găini și cocoși, uneori iepuri. Puteti interactiona cu animale si păsări de gospodarie si sa deprindeti toate etapele ingrijirii acestora.
 • se pot organiza pe parcursul intregului an ateliere dedicate. Prin programele organizate punctual sau desfasurate pe durata anului agricol, puteti deprinde tainele gradinaritului si cunoaste activitatile sezoniere de ingrijire a plantelor.
 • Avem deja experiență în organizarea de nunți și botezuri simple, tradiționale, cu membri de familie și prieteni apropiați, fără presiunea accesului sau orelor de sosire, plecare.
 • picnic, gratar in aer liber, foc de tabara
 • biblioteca in aer liber
 • loc de joaca pentru copii
 • masa ping-pong
Excursii, agrement, relaxare
Fiind situata pe traseul istoric dintre Bucuresti si Targoviste, pensiunea La Mosie ofera servicii complementare care valorifica potentialul deosebit al cadrului natural, dar si valorile culturale, istorice si arhitecturale ale zonei.

 • Targul anual „Cornatelu”
 • „Calatorie in timp”: Curtea Domneasca de la Targoviste
 • Vizitarea rezervatiei naturale cu profil cinegetic de la Cornatelu
 • Excursii in natura
loading