Prima și cea mai importantă activitate la care vă invităm este să nu faceți nimic. Linistea si cadrul natural autentic, confera pensiunii La Mosie atuurile unei destinatii cautate in orice anotimp de cei care doresc sa renunte pentru cateva zile la pulsul alert al vietii citadine. Mai ales că nu prea veți avea semnal la telefonul mobil.

Avem ferestre mari, cu glafuri late de lemn, puteți așeza câteva perne pe ele și bea doar un ceai cu privirea către nimic, către copaci, către fulgii care cad, către un copil care călărește. Dacă decideti sa va petreceti ziua la pensiune și să faceți lucruri inedite, puteti imbraca straiele traditionale specifice zonei, iar pasionatii de gastronomie sau mestesuguri traditionale pot participa la ateliere si cursuri de gatit, olarit si tesut, sub indrumarea maestrilor din comuna invecinata.

Ne-am gândit și la copii: o microferma care le oferă posibilitatea de a interactiona cu animalele si de a participa la activitatile zilnice de ingrijire a acestora. Da, copiii pot merge să caute ouă. Dacă e cald, au căsuță în copac, trambulină, spații de joacă, leagăne. Dacă e frig au un pod uriaș amenajat pentru ei. Dacă e un week-end dedicate familiilor, au și o educatoare care să îi supravegheze câteva ore.
Amatorii de echitatie au la dispozitie un cal antrenat care îi poate insoti intr-o scurta plimbare.

Cei care doresc o iesire in natura, au la dispozitie, nu departe, in zona de sud-vest a comunei Cornatelu, o rezervatie naturala de 4 stele cu profil cinegetic, de o frumusete deosebita. Intalnirea cu animalele si exemplarele rare din diferite specii de stejar seculari, apartinand vechilor codrii ai Vlasiei va transforma excursia intr-o experienta fascinanta.

horse-03

Pentru o conectare mai stransa cu natura, puteti vizita rezervatia de zimbri “Zimbraria Neagra” din cadrul Ocolului silvic Bucsani, situata la mai putin de 30 km de pensiunea noastra. Zimbraria Neagra este una dintre cele 4 rezervatii existente in acest moment in Romania, care a luat nastere in anul 1983 dupa disparitia acestei specii ca urmare a vanatului in exces si a scaderii fondului forestier. Romania s-a imbogatit cu cateva exemplare din Polonia pe care le puteti cunoaste in perioada sejurului petrecut la pensiunea noastra.

Daca alegeti sa ne vizitati in primele zile ale toamnei, intre 7 si 9 septembrie va invitam sa participati alaturi de membrii comunitatii la cel mai vechi targ din sudul tarii: “Targul Cornatelu”.

Pasionatilor de istorie le propunem o calatorie in timp la Curtea Domneasca din stravechea capitala voievodala Targoviste, aflata la aproximativ 35 km de pensiune.

La pensiune, activități la cerere:
 • ateliere de bucătărie traditionala
 • ateliere de olarit
 • ateliere de tesut
 • introducere in obiceiurile portul popular si traditiile zonei: Dragobete, Martisor, Paste, Sanziene, Craciun
Pe domeniu si la foisor
 • picnic, gratar in aer liber, foc de tabara
 • biblioteca in aer liber
 • loc de joaca pentru copii
 • masa ping-pong
Microferma, iaz si gradina
 • Microferma detine pentru inceput un iaz cu rațe pe baltă, găini și cocoși, o vacuta si un cal. Puteti interactiona cu animale si pasari de gospodarie si sa deprindeti toate etapele ingrijirii acestora
 • In gradina se organizeaza pe parcursul intregului an ateliere dedicate in special copiilor. Prin programele organizate punctual sau desfasurate pe durata anului agricol, puteti deprinde tainele gradinaritului si cunoaste activitatile sezoniere de ingrijire a plantelor
Excursii, agrement, relaxare
Fiind situata pe traseul istoric dintre Bucuresti si Targoviste, pensiunea La Mosie ofera servicii complementare care valorifica potentialul deosebit al cadrului natural, dar si valorile culturale, istorice si arhitecturale ale zonei.

 • Targul anual „Cornatelu”
 • „Calatorie in timp”: Curtea Domneasca de la Targoviste
 • Vizitarea rezervatiei naturale cu profil cinegetic de la Cornatelu
 • Excursii in natura
loading