Calatorie in timp

Important centru de cultura si civilizatie romaneasca, Complexul aulic Curtea Domneasca a fost edificat intre secolele XIV-XVII, fiind locul de unde, generatii la rand, Domnii Tarii Romanesti si-au avut resedinta.
Pe cuprinsul Curtii Domnesti se disting mai multe zone de interes, reprezentative pentru arhitectura si arta romaneasca, precum zona rezidentiala, zona fortificatiilor militare, zona clirosului domnesc, zona gospodareasca sau gradinile domnesti.
Desi principalele monumente existente aici dateaza din perioada de dupa Mircea cel Batran, sapaturile arheologice au scos la iveala vestigii datate in a doua jumatate a secolului al XIV-lea, anterioare domniei lui Mircea cel Batran, putin reprezentat acum in cadrul complexului muzeal.

Construit in secolul al XV-lea de catre domnitorul Vlad Ţepes, Turnul Chindiei apartine ansamblului Curtii Domnesti.
Cladit initial in scopuri militare, turnul a servit de-a lungul timpului drept punct de paza, foisor de foc si adapost pentru tezaur.
Considerata cea mai importanta atractie a orasului, cladirea, inalta de 27 m, a beneficiat de restaurare pe vremea domnitorului Gheorghe Bibescu, care a dat turnului o noua forma si l-a inaltat cu circa 5 m fata de constructia initiala.

Cei pasionati de detalii pot vizita in Turnul Chindiei expozitia “Vlad Ţepes-Dracula. Legenda si adevar istoric”, iar in Biserica Domneasca se poate admira “Colectia de arta brancoveneasca”. In pivnitele Casei Domnesti se afla o interesanta colectie lapidariu si un scurt istoric al Curtii Domnesti.

loading